22.6.2016

Palma Cristal Cerveza (Kuuba)

Palma Cristal Cerveza

Panimo: Cerveceria Bucanero (InBev)
Alkuperämaa: Kuuba

Tyyli: Pale Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,9 %

Maku: Oluessa maistuu keksimäisen maltainen ja maissinen aromi sekä hento sitruksisuus. Maku on lisäksi melko jyväinen ja ruohoinen sekä jälkimaultaan hieman kuiva ja keskikatkera.

Tuoksu: Myös oluen aromi on hyvin maltainen ja maissinen sekä makuaan voimakkaammin ruohoisesti humaloitu. Tuoksu on lisäksi kevyesti sitruksinen ja sopivan raikas.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on melko kevyt sekä suutuntuma kovin vetinen ja matala hiilihappoinen. Rungoltaan olut on kirkkaankeltainen ja läpinäkyvä sekä vaahtokukaltaan vaalea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Palma Cristal oli ensimmäinen kuubalainen olut, jonka join ja se ei ollut kovin vakuuttava. Sen maku ei miellyttänyt minua ja myös suuntuma sekä koostumus olivat turhan kevyitä. Tämän oluen tarkoituksen ymmärrän kuitenkin hyvin, sillä kuumana kesäpäivänä tropiikissa sille löytyy varmasti tarvetta. Se on siis todellinen kesäolut, mutta sen suurempaa makunautintoa siitä tuskin saa aikaiseksi. Mielenkiintoinen tuttavuus kaikesta huolimatta.

Arvio: 56/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti