1.6.2016

Mikkeller Crooked Moon Tattoo Stockholm Stout Brewed with Figs

Mikkeller Crooked Moon Tattoo Stockholm Stout Brewed with Figs

Panimo: Mikkeller
Alkuperämaa: Tanska

Tyyli: Imperial Stout
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 8,0 %

Maku: Crooked Moon on paahdetun maltainen ja tumman hedelmäinen olut, jossa maistuu runsaan viikunainen aromi. Sen makua voi kuvailla myös tumman suklaiseksi ja hieman kahvimaiseksi sekä makean toffeiseksi ja karamelliseksi.

Tuoksu: Oluen tuoksu vastaa hyvin pitkälti oluen makua. Sen ainoa selkeä ero on hieman lakritsinen aromi, jota mausta ei juuri löydy. Lisäksi viikunan aromi on tuoksussa miedompaa.



Ulkonäkö ja koostumus: Tällä keskitäyteläisellä oluella on keskihiilihappoinen ja hyvin öljymäinen suutuntuma. Sen tummanruskeaa runkoa päällystää beigen värinen ja melko kermainen vaahtokukka.

Loppukommentit: Tämä Mikkellerin Imperial Stout on sopivan eksoottinen ja tavanomaisesta poikkeava olut. Sen makua hallitsee selkeä viikunan aromi, joka on jopa hieman liian päällekäyvä ja läpipuskeva. Se kuka todella rakastaa viikunoita, pitää varmasti myös tästä oluesta. Itseäni tuo ylenpalttinen viikunaisuus ei suuremmin miellyttänyt, mutta muuten olut on makumaailmaltaan ja rakenteellisesti kohtuullisen hyvä ja kokeilemisen arvoinen luomus.

Olut on juotu @ Oluthuone Kaisla

Arvio: 74/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti