10.6.2016

Vakka-Suomen Year of the Goat

Vakka-Suomen Year of the Goat

Panimo: Vakka-Suomen Panimo
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Savuolut
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,5 %

Maku: Oluen makua hallitsee voimakkaan savuinen sekä tumman leipäinen aromi. Maku on lisäksi makean toffeinen ja hunajainen sekä paahdetusti maltainen. Jälkimaku on puolestaan kevyesti katkera ja humalointi lähes olematonta.

Tuoksu: Myös tuoksu on erittäin savuinen ja paahdetun maltainen. Sen aromia voi kuvailla lisäksi hennosti makean hunajaiseksi ja toffeiseksi.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on melko kevyt ja suutuntuma kevyesti hiilihappoinen sekä melko vetinen. Väriltään olut on lähes musta ja vaahtokukaltaan erittäin niukka ja beigen värinen.

Loppukommentit: Itse pidän todella paljon savuoluista ja Vakka-Suomen Panimon tuotteista, mutta Year of the Goat oli selkeä pettymys. Se oli hyvin valmistettu olut, mutta kokonaisuus oli valitettavan heikko. Ensinnäkin se oli yksinkertaisesti liian kevyt ja vetinen ja toiseksi maultaan jokseenkin epämääräinen. Se oli sopivan savuinen savuolueksi, mutta muuten aromiltaan hyvin tylsä ja mitäänsanomaton. Näistä syistä kovin korkeita pisteitä sille on mahdotonta antaa tai suositella muutenkaan kokeiltavaksi.

Arvio: 58/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti