7.6.2016

Flying Dog Easy IPA

Flying Dog Easy IPA

Panimo: Flying Dog Brewery
Alkuperämaa: USA

Tyyli: Session IPA
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,7 %

IBU-arvo: 50

Maku: Oluessa maistuu keksimäisen maltainen ja trooppisen hedelmäinen aromi. Se on sitrusmaisesti ja mausteisesti humaloitu sekä maultaan lisäksi melko havuinen ja ruohoinen. Jälkimakua voi luonnehtia keskikatkeraksi ja hieman kuivaksi.

Tuoksu: Oluen tuoksu ja maku vastaavat hyvin pitkälti toisiaan. Erona tuoksun ja maun välillä on miedompi maltaisuus, mutta voimakkaampi sitruksisuus ja ruohoisuus (tuoksussa). Lisäksi tuoksussa esiintyvä mausteisuus on kevyempää ja erottuu heikommin.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen suutuntuma on keskitäyteläinen sekä kevyesti hiilihappoinen ja hivenen öljymäinen. Sen kullankeltaista runkoa päällystää hyvin niukka ja vaalea vaahtokukka.

Loppukommentit: Flying Dog Easy IPA on kovin keskinkertainen ja melko ponneton IPA:ksi. Sen maku on jokseenkin mieto ja liian maanläheinen. Humalointia voisi olla enemmän ja alkoholipitoisuus korkeampi. Koostumus on puolestaan miellyttävä ja helposti lähestyttävä. Panimonsa tuotokseksi se on aika kehno ja ainakin itselleni pienoinen pettymys.

Arvio: 67/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti