12.6.2016

Ruosniemen Diplomi-insinööri Double IPA

Ruosniemen Diplomi-insinööri Double IPA

Panimo: Ruosniemen Panimo
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Double IPA
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 8,0 %

Kantavierre: 17,5 °P
Katkeroaineet: 107 EBU
Väri: 26 EBC

Maku: Ruosniemen DIPA:a voi kuvailla trooppisen hedelmäiseksi, raikkaan sitruksiseksi ja ruohoiseksi sekä melko mausteiseksi olueksi. Sen maku on lisäksi makean maltainen sekä hyvin voimakkaasti humaloitu ja erittäin katkera.




Tuoksu: Oluessa tuoksuu greippisen sitruksinen ja runsaan havuinen aromi sekä trooppinen hedelmäisyys. Tuoksu on lisäksi makean maltainen ja karamellinen sekä hyvin raikas ja hieman kirpeä.

Ulkonäkö ja koostumus: Tällä keskitäyteläisellä oluella on öljyinen ja kevyesti hiilihappoinen suutuntuma. Sen tumman oranssia runkoa koristaa vaalea ja sopivan tuuhea vaahtokukka.

Loppukommentit: Ruosniemen Panimon DIPA:ssa pääpaino on selkeästi vahvassa humaloinnissa sekä tyylilajilleen tyypillisessä IPA:a runsaammassa makeassa maltaisuudessa. Diplomi-insinööri Double IPA:a voi luonnehtia mielenkiintoiseksi olueksi, mutta sen aromia häiritsee liiallinen greippisyys ja tuhti mausteisuus, jotka eivät ainakaan omaan makuuni sopineet juurikaan. Kokonaisuutena se ei ole kuitenkaan yhtään hullumpi olut ja siitä syystä annan sille kohtalaisen arvosanan.

Arvio: 65/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti