16.6.2016

Laitilan Imperiaali Stout

Laitilan Imperiaali Stout

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Imperial Stout
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 9,2 %

Kantavierre: 21,5 °P
Katkeroaineet: 82 EBU
Väri: 414 EBC

Maltaat: Erikoismaltaat ja paahdettu ohra
Humalat: Magnum, Cascade ja Tettnanger

Erityistietoa: Olutta on kypsytetty kellarissa 15 kuukautta, jonka jälkeen se jälkikäy vielä pullossa.





Maku: Laitilan Imperiaali Stoutissa maistuu tumman hedelmäinen ja paahdetun maltainen aromi sekä tummasuklaisuus. Maku on lisäksi hyvin ruisleipäinen ja lakritsinen sekä hieman makean karamellinen ja erittäin voimakkaasti humaloitu (yrttinen).

Tuoksu: Tuoksua hallitsee paahdetun maltainen ja tummasuklainen aromi sekä runsas kahvisuus. Myös tuoksu on hyvin ruisleipäinen ja makean karamellinen sekä omaa lakritsimaisia nyansseja.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on hyvin täyteläinen ja suutuntuma voimakkaasti hiilihappoinen sekä erittäin öljymäinen. Väriltään olut on mustanruskea ja vaahtokukaltaan hyvin tuuhea ja kermainen.

Loppukommentit: Laitilan Imperiaali Stouttia voi hyvillä mielen kutsua suomalaiseksi klassikko-olueksi, joka kestää vertailua ulkomaalaisiakin huippuoluita vastaan. Se on hyvin valmistettu olut, jonka kaikki osa-alueet toimivat ja ovat kunnossa. Sen maku on erittäin runsas ja aromikas sekä koostumus sopivan täyteläinen. Siitä on vaikea löytää paljoa huonoa sanottavaa ja juuri tämänlaisia oluita toivon näkeväni enemmän kauppojen hyllyillä ja valikoimissa.

Arvio: 84/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti