15.6.2016

Vakka-Suomen Prykmestar Luomu Pils

Vakka-Suomen Prykmestar Luomu Pils

Panimo: Vakka-Suomen Panimo
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Pils (Pilsener)
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,2 %

Kantavierre: 12,4 °P
Katkeroaineet: 27,8 EBU
Väri: 10,9 EBC

Maku: Oluessa maistuu keksimäisen maltainen ja sitruksisen hedelmäinen aromi sekä hieman makea karamellisuus. Aromi on lisäksi melko ruohoinen sekä miedosti yrttinen. Jälkimaku on puolestaan hyvin kuiva ja keskikatkera.




Tuoksu: Kuten maussa myös tuoksussa erottuu selkeästi yrttinen ja ruohoinen humalointi sekä raikas sitruksisuus. Lisäksi oluessa tuoksuu runsaan jyväinen ja maltainen aromikkuus.

Ulkonäkö ja koostumus: Tällä keskitäyteläisellä oluella on keskihiilihappoinen sekä hivenen öljymäinen suutuntuma. Väriltään se on kullankeltainen ja vaahtokukaltaan mukavan tuuhea ja kevyesti kermainen.

Loppukommentit: Prykmestar Luomu Pils eli panimomestarin Luomu Pils on valmistettu luomumaltaista ja luomuhumalasta. Olut on lisäksi gluteeniton eli se on melkoinen luonnosystävän tai puhtaita raaka-aineita suosivan nautiskelijan valinta. Pilsener- tyyliseksi olueksi se on vallan mainio ja edustaa tyyllikkäästi panimonsa takuuvarmaa laatua. Sen maku ja aromi toimivat mukavasti yhteen ja se on kaikin tavoin varsin nautinnollinen kokonaisuus.

Arvio: 70/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti