2.6.2016

Hitachino Nest Ancient Nipponia

Hitachino Nest Ancient Nipponia

Panimo: Kiuchi Brewery (Hitachino)
Alkuperämaa: Japani

Tyyli: Erikoisvilja
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 8,0 %

Kantavierre: 17,9 °P
Katkeroaineet: 36,8 EBU
Väri: 20 EBC

Maltaat: Kaneko Golden
Humalat: Sorachi Ace

Tarjoilulämpötila: 10 °C

Maku: Oluessa maistuu tuoreen hedelmäinen ja jyvämäisen maltainen aromi sekä yrttinen mausteisuus. Maku on lisäksi pirteän sitruksinen sekä hyvin havuinen ja ruohoinen. Myös kevyttä karamellisuutta ja riisimäisyyttä on havaittavissa.

Tuoksu: Tuoksultaan olut on keksimäinen ja maltainen sekä sitruksinen ja hedelmäinen. Aromi on lisäksi makean karamellinen, yrttinen ja mausteinen sekä hivenen hiivainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumaltaan olut on keskitäyteläinen, keskihiilihappoinen sekä hieman kermainen. Sen vaahtokukka on vaalea ja hyvin tuuhea sekä runko meripihkan värinen ja hieman samea.

Loppukommentit: Hitachino Nest Beer oluet ovat hyvin erikoisia. Osa niistä on erittäin hyviä ja osa taas hieman tylsiä. Ancient Nipponia sijoittuu niiden välimaastoon. Sen maku on sopivan vivahteikas, mutta samalla hieman liian yrttinen ja mausteinen. Lisäksi jonkin verran riisinen maku tuo mukavaa vaihtelevuutta muuten perinteisten aromien joukkoon. Rakenteellisesti ja koostumukseltaan olut on melko miellyttävä ja helposti nautittava. Se ei ole mikään tajunnan räjäyttäjä, mutta kokonaisuutena kelpo olut.

Arvio: 71/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti