31.5.2016

To Øl Raid Beer

To Øl Raid Beer

Panimo: To Øl (De Proefbrouwerij)
Alkuperämaa: Tanska

Tyyli: Premium Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,2 %

Kantavierre: 12,7 °P
Katkeroaineet: 50,3 EBU
Väri: 22,5 EBC

Maltaat: Pilsner, Cara Pils ja Melanoid
Humalat: Amarillo, Nelson Sauvin, Citra ja Simcoe

Maku: Raid Beerissä maistuu runsaan maltainen ja trooppisen hedelmäinen aromi sekä raikas sitruksisuus (lähinnä greippisyys). Maku on lisäksi voimakkaasti humaloitu ja havuinen sekä makeasti karamellinen.



Tuoksu: Oluen tuoksu on sopivasti sitruksinen sekä miellyttävästi trooppisen hedelmäinen. Sen keksimäisen maltaista aromia tukee mukavasti havuinen ja kukkainen humalointi. Myös makeaa karamellisuutta on havaittavissa.

Ulkonäkö ja koostumus: Tämän keskitäyteläisen oluen suutuntuma on keskihiilihappoinen sekä hivenen öljymäinen. Sen raparperin väristä runkoa koristaa tuuhea ja jopa hieman kermainen vaahtokukka.

Loppukommentit: To Øl Raid Beer on todella hyvä olut. Sen maku on erittäin monipuolinen ja kaikin tavoin herkullinen. Sen täyteläisen maun aikaansaamiseksi siihen on käytetty 3 eri mallasta, 4 eri humalaa sekä kaurahiutaleita. Eniten siinä pidin trooppisen hedelmäisestä ja sitruksisesta yhdistelmästä, joka kruunasi jo muutenkin maukkaan kokonaisuuden. Koostumus oli miellyttävä ja helposti nautittava. En voi muuta todeta kuin, että Raid Beer meni kerta heitolla yksien suosikki lagereideni joukkoon.

Arvio: 83/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti