12.2.2017

Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen

Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen

Panimo: Brauerei Heller
Alkuperämaa: Saksa

Tyyli: Savuolut
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,1 %

Kantavierre: 13,5 °P
Katkeroaineet: 25,3 EBU
Väri: 58,3 EBC

Tarjoilulämpötila: 7-8 °C

Maku: Rauchbier Märzen on upean savuisella ja tervamaisella aromilla varustettu olut. Sen muutoin paahtomaltainen perusmaku tuo esiin myös tammista vivahteikkuuta, joka juontaa juurensa oluen tammitynnyri säilytyksestä. Myöskään sen kuivaa ja pitkäkestoista jälkimakua ei pidä unohtaa, sillä se on eräänlainen tavaramerkki tälle oluttyylille.

Tuoksu: Sen tuoksu on kirjaimellisesti mehevä ja herkullinen. Se muistuttaa pitkälti paistettua pekonia, metsässä palavaa nuotioa sekä sen lopputuotoksena syntyvää tuhkaista hiillospetiä.

Ulkonäkö ja koostumus: Se on koostumukseltaan täyteläinen olut. Sen suutuntuma on matalahiilihappoinen sekä liukkaan öljymäinen ja sen karamellin väristä ja tummahkoa runkoa päällystää vaalea sekä samettinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen on mielestäni maailman paras savuolut ja muutenkin yksiä omia suosikkioluitani. Sen valmistaa kukas mukaan kuin Bambergissa, Saksassa majaansa pitävä legendaarinen Brauerei Heller. Se on olut, joka hipoo täydellisyyttä ja on mielestäni jokaisen savuoluista pitävän oluenystävän unelma.

Arvio: 100/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti