24.2.2017

La Trappe Dubbel

La Trappe Dubbel

Panimo: De Koningshoeven
Alkuperämaa: Hollanti

Tyyli: Abbey Dubbel
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 7,0 %

Kantavierre: 16,7 °P
Katkeroaineet: 13,9 EBU
Väri: 84,2 EBC

Maltaat: Münich, Pale malt, Caramel

Tarjoilulämpötila: 8-12 °C

Maku: La Trappe Dubbel on tumma hedelmäinen ja paahtomaltainen olut, jossa maistuu myös makean hunajainen, yrttinen ja suklainen vivahteikkuus. Sen jälkimaku on kevyesti katkera ja suun pintoja lämmittävä.

Tuoksu: Sen aromi on hyvin makea (karamellinen ja suklainen), paahteinen ja hiivamainen. Siinä esiintyy myös miellyttävän vaniljaisia nyansseja, jotka tekevät tuoksusta lähes vastustamattoman.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on täyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä öljymäinen. Sen runko on mahonginruskea ja melko samea sekä sitä päällystävä vaahtokukka todella tuuhea ja kermainen.

Loppukommentit: Brouwerij de Koningshoeven on vuonna 1884 perustettu luostaripanimo. Se aloitti oluenvalmistuksen alkujaan rahoittaakseen luostarin muuta toimintaa. Vuonna 1980 se otti La Trappe tuotenimen virallisesti käyttöön oluissaan. Se on valmistanut trappistioluita jo toistasataa vuotta ja sen oluista huomaan kyllä miksi. La Trappe Dubbel on sen abbey dubbel- tyylinen pintahiivaolut, joka on miedosti humaloitu ja kolmella maltaalla höystetty kokonaisuus. Se oli omaan makuuni juuri sopiva ja kaikin tavoin nautinnollinen olut. Suosittelen kokeilemaan.

Arvio: 90/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti