16.2.2017

Verhaeghe Duchesse De Bourgogne

Verhaeghe Duchesse De Bourgogne

Panimo: Brouwerij Verhaeghe Vichte
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Sour/Wild Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,2 %

Kantavierre: 16 °P

Tarjoilulämpötila: 8-12 °C

Maku: Duchesse De Bourgogne on makea, hapan ja hieman viinietikkamainen olut. Sen paahtomaltaista ja hedelmäistä aromia tukevat tammiset ja miellyttävän marjamaiset nyanssit. Maku on lisäksi miedosti katkera ja melko tasapainoinen.

Tuoksu: Oluen tuoksu on happaman hedelmäinen ja marjainen. Se on aromiltaan enemmän portviinimäinen kuin olutmainen ja vaatii usemman nuuhkaisun ennen kuin sitä oppii arvostamaan, jos vielä silloinkaan.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on täyteläinen ja suutuntuma matalahiilihappoinen sekä hieman siirappimainen. Väriltään olut on tummanpunainen ja synkkä sekä sen vaahtokukka niukka ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Brouwerij Verhaeghe Vichte on jo vuonna 1885 toimintansa aloittanut ja edelleen perheomisteinen pienpanimo. Duchesse De Bourgogne on käsittääkseni sen tunnetuin ja kuuluisin olut. Se kypsyy tammitynnyreissä useiden kuukausien ajan, mikä on myös sen hedelmäisen maun salaisuus (tanniinit). Sen todella hapan ja erikoisen maku ei sovi varmasti kaikille ja jakaa nyt sekä tulevaisuudessa mielipiteitä niin puolesta kuin vastaan.

Arvio: 82/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti