4.2.2017

Rekolan Panimo Talven Tähti (5,6%)

Rekolan Panimo Talven Tähti

Panimo: Rekolan Panimo
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Aromatisoitu olut
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,6 %

Kantavierre: 14,2 °P
Katkeroaineet: 25,1 EBU
Väri: 107 EBC

Maltaat: Pilsner, Crystal, Chocolate
Humalat: Columbus, eurooppalaiset aromihumalat
Tarjoilulämpötila: 13-16 °C

Maku: Talven Tähti on erittäin mausteinen ja melko makea (karamellinen) olut. Sen aromi on kanelinen, kardemummamainen ja neilikkainen sekä muutoin suklainen ja paahtomaltainen. Jälkimaultaan se on keskikatkera ja erittäin pitkäkestoinen.

Tuoksu: Oluen tuoksu on todella jouluinen ja tuo makuaan selkeämmin esille inkivääristä, lakritsista ja aniksista mausteisuutta. Muutoin sen aromi ja maku vastaavat hyvin pitkälti toisiaan.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on täyteläinen ja suutuntumaltaan muutoin keskihiilihappoinen sekä hieman kermainen. Väriltään se on kotikaljamainen ja samea sekä vaahtokukaltaan tuuhea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Talven Tähti on jouluolut, joka vaatii juojaltaan hieman enemmän kokemusta. Sen todella tuhti ja mausteinen aromi ei sovi varmasti monille perinteisten oluiden ystäville. Olut on nimittäin maustettu kanelilla, tähtianiksella, kardemummalla ja neilikalla. Se on parhaimmillaan tuoreena, jolloin sen aromit pääsevät oikeuksiinsa. Itse pidin sitä kohtalaisen mielenkiintoisena ja hyvänä oluena, mutta se ei silti pääse suosikki jouluoluideni joukkoon.

Arvio: 77/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti