11.2.2017

Ørbæk Kors Øøll

Ørbæk Kors Øøll

Panimo: Ørbæk Bryggeri
Alkuperämaa: Tanska

Tyyli: Perinteinen ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 7,5 %

Kantavierre: 17,5 °P
Katkeroaineet: 17,7 EBU
Väri: 97 EBC

Maltaat: Pilsner, karamelli- ja paahtomaltaat
Humalat: Hallertau

Maku: Kors Øøll on paahtomaltainen ja makean karamellinen olut. Sen runsasta ja miedosti katkeraa aromia voi luonnehtia myös runsaan mausteiseksi ja miellyttävän hedelmäiseksi.



Tuoksu: Sen tuoksu on melko tasapainoinen ja ennen kaikkea mausteiden sävyttämä. Se on aromiltaan todella makunsa kaltainen, mutta kuitenkin enemmän hiivamainen ja hennosti sitruksinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumusta ja suutuntumaa voi kuvailla täyteläiseksi, matalahiilihappoiseksi sekä öljymäiseksi. Väriltään runko on vähän lakritsimainen ja samea sekä sen vaahtokukka sopivan tuuhea ja hieman kermainen.

Loppukommentit: Ørbæk Bryggeri on tanskalainen pienpanimo, joka on keskittynyt luomutuotteiden valmistukseen. Se on valmistanut yhteistyössä Nyborgin linnan kanssa historiallisen oluen, jonka juuret vievät aina keskiajalle asti. Pullon etikettiä koristaa Maltanristi, joka oli eli eteenkin Johanniittain ritarikunnan sekä Maltan ritarikunnan käyttämä symboli. Sen valmistuksessa on käytetty ruokosokeria, sitruunamelissaa ja sahramia sekä sille on myönnetty EU:n luomutunnus. Se on panimonsa niin sanottu jouluolut, jonka todella erikoinen aromi jakaa varmasti mielipiteitä puolesta ja vastaan. Itse pidin sitä kohtalaisen hyvänä, mutten kuitenkaan täydellisenä oluena.

Arvio: 75/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti