19.2.2017

Lervig Kringly Kris Norwegian Juleporter

Lervig Kringly Kris

Panimo: Lervig Aktiebryggeri
Alkuperämaa: Norja

Tyyli: Porter
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,7 %

Kantavierre: 12 °P
IBU-arvo: 30
Väri: 50 EBC

Maltaat: Pale malt, Caramel malt, paahdetut maltaat, kaurat
Humalat: Perle, Cascade

Maku: Kringly Kris on makea ja paahteinen olut. Jälkimaultaan se on kuiva ja katkera sekä yllättävän pitkäkestoinen. Sitä voi luonnehtia myös paahtomaltaiseksi ja tumma suklaiseksi sekä kanelisen mausteiseksi ja kahvimaiseksi.

Tuoksu: Sen paahdetun maltaista ja tumma suklaista aromia tasapainottavat makean karamelliset ja mokkamaiset nyanssit.

Ulkonäkö ja koostumus: Koostumukseltaan se on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä tukevan kermamainen. Sen runko on lähes pikimusta ja samea sekä sitä päällystää niukka ja pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Lervig Aktiebryggeri on Stavangerissa, Norjassa sijaitseva yksityisomisteinen Craft Beer panimo. Sen panimomestarina toimii Mike Murphy- niminen henkilö. Se on valmistanut oluita yhteistyössä monien huippupanimoiden kanssa ja on päässyt myös Ratebeerin maailman parhaiden panimoiden TOP 100- listalle. Heidän oluitaan myydään noin 20 maassa ja tuotannosta kolmannes menee vientiin. Kringly Kris on heidän miedommalla alkoholipitoisuudella varustettu jouluolut. Sitä suositellaan nautittavaksi 8 asteisena ja mieluiten pint-tyylisestä lasista. Omasta mielestäni se oli pienoinen pettymys ja olisin odottanut paljon enemmän kyseisen panimon luomukselta.

Arvio: 61/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti