9.2.2017

Stallhagen Brewdolf the Reindeer

Stallhagen Brewdolf the Reindeer

Panimo: Stallhagen
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Amber Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,0 %

Kantavierre: 14,7 °P
Katkeroaineet: 52,5 EBU
Väri: 44,9 EBC

Maku: Brewdolf the Reindeer on tiukka, mutta virkistävä olut. Sen jälkimaku on kuiva ja katkera sekä yleisluonne erittäin leipämäinen (johtuen pitkälti oluessa käytetystä ruismaltaasta). Muutoin sen aromia voi kuvailla lähinnä yrttiseksi ja kevyesti paahtomaltaiseksi, mutta myös sitruksiseksi sekä makean hunajaiseksi.Tuoksu: Sen on tuoksu on todella raikas ja mielenkiintoinen. Se nostaa esiin havumaisia ja hedelmäisiä nyansseja, joita on huomattavasti vaikeampi erottaa itse mausta. Muilta asteilta se on hyvin samankaltainen ja kaikin puolin tasapainoinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä hieman poreileva. Sen kastanjanruskeaa ja sameaa runkoa päällystää vaalea ja pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Stallhagen toi Brewdolf the Reindeer oluen myyntiin jouluksi 2015. Se on yksiä heidän monista sensonkioluitaan ja melko kiinnostava sellainen. Ruismaltaan käyttö teki siitä hieman poikkeavan amber ale- tyylisen oluen, mikä vain lisäsi omaa mielenkiintoani sitä kohtaan. Innovatiivisiä ja yllättäviä oluita ei voi olla koskaan liikaa ja sillä se onnistui erottautumaan muista sesongin kilpailevista tuotteista omaksi edukseen.

Arvio: 71/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti