10.2.2017

Olutpaja Jouluolut

Olutpaja Jouluolut

Panimo: Olutpaja
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Amber Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,2 %

Humalat: Cascade, Chinook

Maku: Olutpajan Jouluoluen makeaa, paahteista ja keskikatkeraa aromia ryhdittää sitruksinen ja havumainen humalointi. Sille tyypillisiä ovat myös leipämäisen maltaiset ja hedelmäiset nyanssit sekä hieman kuiva jälkimaku.

Tuoksu: Sen makean karamellisessa ja paahdetun sokerisessa tuoksussa on havaittavissa kevyttä mausteisuutta ja kukkamaisuutta, mutta muita eroavaisuuksia niiden välillä on hyvin vähän.


Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus liikkuu kevyen ja keskitäyteläisen välimaastossa ja tekee suutuntumasta samalla matalahiilihappoisen sekä hieman öljymäisen. Sen runko on kuparin punertava ja jonkin verran samea sekä sitä koristava vaahtokukka vaalea ja samettimainen.

Loppukommentit: Olutpaja on suomalainen Pälkäneellä toimiva pienpanimo. Heidän valikoimissaan on tällä hetkellä nettisivujen mukaan 10 eri olutta ja mottonsa seuraavanlainen: "Oluenpanotaito on Olutpaja-oluiden perusta. Kaikki muu on toissijaista". Itse olen tutustunut aiemmin muutaman heidän oluistaan ja jokainen niistä on ollut positiivinen yllätys. Nyt esittelyssä oleva jouluolut ei tehnyt sääntöön poikkeusta ja ansaitsee osakseen kiitosta. Myöhemmin blogissani esittelen myös muita heidän oluitaan kuten Maltaan Haukan.

Arvio: 81/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti