3.2.2017

EZA ζ (Z) Hellenic Pilsener Beer

EZA ζ (Z) Hellenic Pilsener Beer

Panimo: Hellenic Breweries of Atalanti - EZA
Alkuperämaa: Kreikka

Tyyli: Pilsener
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,2 %

Maku: ζ Hellenic Pilsener on runsaan maltainen (leipämäinen) ja melko makea (hunajainen) olut. Sen jälkimaku on kevyesti katkera ja verrattain lyhytkestoinen. Makunsa puolesta olut on lisäksi viljainen ja hedelmäinen sekä ruohomaisesti humaloitu.

Tuoksu: Tuoksultaan olut on makea ja vähän epäpuhdas. Sen kokonaisuutta sävyttää erikoinen sitruksisuus, joka tekee tuoksusta hieman epämiellyttävän.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan matalahiilihappoinen sekä hivenen öljymäinen. Sen runko on kirkas ja kullanvärinen sekä vaahtokukka vaalea ja samettinen.

Loppukommentit: EZA on vuonna 1988 perustettu panimo. Se sijaitsee Atalántin kaupungissa Kreikassa. Se valmistaa ζ Hellenic Pilsenerin lisäksi myös Berlin, Odyssey, Gulden Draak, Krombacher ja Arcobräu -merkkisiä oluita. Se sijoittui viime päivien kreikkalais oluiden vertailussa toiseksi, ollen kuitenkin Alfa Beeriä huonompi. Itseäni se ei oikein sävyttänyt millään asteella ja parhaiten luonnehtisin sitä kohtalaiseksi, mutta juotavaksi perusolueksi.

Arvio: 58/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti