11.12.2016

Dark Horse Reserve Special Black Ale

Dark Horse Reserve Special Black Ale

Panimo: Dark Horse Brewing Company
Alkuperämaa: USA

Tyyli: Porter
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 7,5 %

IBU-arvo: 67

Maku: Dark Horse Reserve Special Black Ale on erittäin katkera ja voimakasarominen olut. Sen makua hallitsee paahtomaltainen ja tumma suklainen aromikkuus sekä kaakaoinen ja kahvimainen vivahteikkuus. Sen jälkimaku on todella kuiva ja hivenen vaniljainen.

Tuoksu: Oluen makeaa (karamellista) ja hivenen savuista aromia tukee paahdettu maltaisuus ja tumma suklaisuus. Myös kahvimaisia ja kaakaoisia nyansseja on havaittavissa.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on täyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä kermamainen. Sen mustanruskeaa ja pimeää runkoa päällystää beigen värinen ja samettinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Dark Horse Brewing Company on vuonna 1997 perustettu ja Marshallissa, Michiganissa sijaitseva olutpanimo. Se valmistaa laadukkaita ja monipuolisia oluita, joista Reserve Special Black Ale on kaikista vanhin. Ratebeerissä se on arvostettu porter-tyylisissä oluissa TOP50 listalle ja ansaitsee paikkansa siellä ehdottomasti. Se on yksiä parhaita porter-tyylisiä oluita, joita olen koskaan juonut ja uskallankin mainostaa sitä yhdeksi aikansa klassikoista.

Arvio: 90/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti