30.12.2016

Fantôme Saison

Fantôme Saison

Panimo: Brasserie Fantôme
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Saison
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 8,0 %

Maku: Fantôme Saison on hapan olut. Sen jälkimaku on kuiva ja poreileva sekä hieman alkoholinen. Muutoin sitä voi luonnehtia viljaiseksi, raikkaan sitruksiseksi ja trooppisen hedelmäiseksi sekä yrttisen mausteiseksi ja hiivamaiseksi.

Tuoksu: Sen tuoksu on raikas ja miellyttävä. Se on enemmän kukkamainen kuin makunsa, mutta muutoin hyvin samankaltainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan voimakas hiilihappoinen sekä öljymäinen. Sen runko on kurpitsan värinen ja samea sekä vaahtokukka tuuhean samettinen.

Loppukommentit: Dany Prignon -niminen oluenystävä perusti Brasserie Fantômen vuonna 1988. Se on saanut nimensä La Roche-en-Ardennen kaupungin linnan raunioilla vaeltavan kreivitär Berthe de La Rochen haamun mukaan. Panimo valmistaan kerrallaan vain 750 litraa olutta, jota kypsytetään useiden viikkojen ajan ennen kuin se pullotetaan ja viimeistellään käsityönä. Heidän oluensa ovat nousseet kulttimaineeseen varsinkin Yhdysvalloissa ja Englannissa ja niiden saatavuus on yleisesti ottaen todella heikko. Nyt esittelyssä oleva Saison on panimonsa suosituin ja tunnetuin olut ja vieläpä hyvä sellainen. Itse pidin siitä kovasti ja suosittelen kokeilemaan sitä, jos jossain siihen törmäätte.

Arvio: 80/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti