5.12.2016

Lucifer

Lucifer Belgian Ale

Panimo: Brouwerij Het Anker
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Belgityylinen vahva ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 8,0 %

Kantavierre: 16 °P
Katkeroaineet: 24 EBU
Väri: 8 EBC

Tarjoilulämpötila: 5-7 °C

Maku: Lucifer on tuhdisti alkoholin makuinen ja melko makea olut. Sen aromia hallitsee voimakkaan mausteinen ja hiivamainen kokonaisuus, joka saa tukea leipämäisen maltaisesta ja hedelmäisestä perusaromista. Sen jälkimaku on yllättävän kuiva ja keskikatkera.


Tuoksu: Oluen tuoksu on ennen kaikkea mausteinen ja hiivamainen, mutta myös hyvin makea. Siinä alkoholi ja kevyt sitruksisuus tuovat itseään esiin maltaisen ja hedelmäisen perusaromin alta.

Ulkonäkö ja koostumus: Tämän keskitäyteläisen oluen suutuntuma on voimakas hiilihappoinen sekä öljymäinen. Sen runko on kuparinkeltainen ja samea sekä vaahtokukka tuuhea ja samettinen.

Loppukommentit: Brouwerij Het Anker on Mechelen kaupungissa Belgiassa sijaitseva ja vuonna 1471 perustettu olutpanimo. Se on ollut Van Breedamin perheen omistuksessa aina vuodesta 1872 ja heillä on menossa jo 5 sukupolvi panimotoiminnan harjoittamista. He valmistavat Luciferin lisäksi myös Golden Carolus, Maneblusser ja Boscoli oluita. Lucifer ei itse edusta panimonsa parasta osaamista, mutta on kuitenkin kohtalainen belgialais olut.

Arvio: 70/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti