15.12.2016

Hoegaarden Grand Cru

Hoegaarden Grand Cru

Panimo: Brouwerij Hoegaarden (InBev)
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Belgityylinen vahva ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 8,5 %

Maku: Hoegaarden Grand Cru on makea ja katkera olut. Sen maku on ennen kaikkea runsaan mausteinen ja raikkaan sitruksinen, mutta myös melko hiivainen ja viljamainen. Aromista esiin puskee myös tuore hedelmäisyys, joka kruunaa kokonaisuuden.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hyvin raikas ja houkutteleva. Omalla tavallaan se on hieman pelkistetty, mutta toimii erinomaisesti. Sen hedelmäinen ja sitruksinen aromi keventää sopivasti muuten hiivaista ja mausteista tuoksua.Ulkonäkö ja koostumus: Olut on täyteläinen, keskihiilihappoinen sekä suun pintoja peittävä. Väritys on samea ja kuparimainen sekä vaahtokukka vaalea ja samettinen.

Loppukommentit: Brouwerij Hoegaarden on Anheuser-Busch InBevin omistama belgialaispanimo. Sen kuuluisin ja vanhin olut on Hoegaarden vehnäolut, joka perustuu satoja vuosia vanhaan reseptiin. Nyt arvostelussa oleva Grand Cru -versio on tullut myyntiin vuonna 1985 ja sitä myydään käsittääkseni lähinnä Belgiassa. Itse pidin siitä kovasti ja perinteisen Hoegaardenin vehnäoluen tavoin annan sille suurta arvostusta.

Arvio: 86/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti