10.12.2016

Shepherd Neame Double Stout

Shepherd Neame Double Stout

Panimo: Shepherd Neame
Alkuperämaa: Englanti

Tyyli: Stout
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,2 %

Maku: Shepherd Neame Double Stout on paahtomaltainen ja tumma suklainen olut. Sen makua tasapainottaa makean karamellinen ja kuivahedelmäinen aromikkuus sekä runsas kahvimaisuus. Sen jälkimaku on melko kuiva ja hieman tuhkamainen.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hyvin makunsa kaltainen, mutta enemmän lakritsinen. Se on lisäksi sopivan kevyt ja myös hivenen savumainen.
Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma matalahiilihappoinen sekä öljymäinen. Väriltään se on lähes musta ja vaahtokukaltaan niukka sekä pitsimäinen.

Loppukommentit: Shepherd Neame on yksiä Iso-Britannian tunnetuimpia ja vanhimpia olutpanimoita. Se on perustettu jo vuonna 1698 ja se valmistaa monia maailmalla tunnettuja oluita. Double Stout on yksi sen monista tuotteista ja sitä myydään sekä hanatuotteena (4%) että pullotettuna versiona (5,2%). Itse en ole päässyt maistamaan hanaversiota, mutta uskoisin vahvemman pulloversion toimivan paremmin. Kokonaisuutena uskallan arvioida sen kohtalaiseksi stoutiksi, joka ajaa asiansa, mutta ei aiheuta mitään suurempia riemunkiljahduksia.

Arvio: 72/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti