28.12.2016

Teerenpeli Julmajuho

Teerenpeli Julmajuho

Panimo: Teerenpeli Panimo & Tislaamo
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Savuolut
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 7,7 %

Kantavierre: 19,6 °P
Katkeroaineet: 31,1 EBU
Väri: 218 EBC

Maltaat: Savustetut maltaat, Suklaamaltaat, Crystal 100 + ohrahiutaleet
Humalat: Amerikkalaiset Nugget- ja englantilaiset Fuggles-humalat

Maku: Julmajuho on keskikatkera ja savunmakuinen olut. Sen aromi on paahtomaltainen ja tumma suklainen sekä mausteinen ja tumma hedelmäinen. Sen maussa esiintyy myös makeaa karamellisuutta, joka pehmentää kokonaisuutta.

Tuoksu: Tuoksultaan olut on hyvin paahteinen, tumma suklainen sekä savumainen. Sen makea ja runsas aromi tuo esiin myös tumma hedelmäistä sekä mausteista vivahteikkuutta.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on täyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä öljymäinen. Sen pikimustaa ja valoa läpäisemätöntä runkoa koristaa beigen värinen sekä tuuhea vaahtokukka.

Loppukommentit: Julmajuho on lahtelaisen Teerenpelin valmistama savuolut. Se on saanut nimensä panimon tuotekehittelijän Juho Larkion mukaan. Se tuli ensi kertaa myyntiin kauppoihin osana Alkon käsityöläisoluiden sarjaa tänä vuonna. Itselleni se tuli tutuksi jo viime vuoden puolella vieraillessani Teerenpelin panimoravintolassa Lahdessa. Siitä jäi minulle melko positiivinen mielikuva, joka osoittautui aivan oikeaksi myös seuraavilla maistokerroilla.

Arvio: 78/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti