8.12.2016

Põhjala Cellar Series - Taara Avita!

Põhjala Cellar Series - Taara Avita!

Panimo: Põhjala Pruulikoda
Alkuperämaa: Viro

Tyyli: Imperial Stout
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 10,8 %

Kantavierre: 22,9 °P
IBU-arvo: 55

Tarjoilulämpötila: 12-20 °C

Maltaat: Munich Malt, Peated Malt, Cara Pale, Cara 50, Cara 100, Cara 150, Cara 200, Cara 300, Carafa T-2 Special, Chocolate Malt, Oats, Black Malt, Demerara Sugar

Humalat: Magnum, Bramling Cross, Cascade, Goldings, Northern Brewer


Maku: Taara Avita! on makea, paahteinen ja keskikatkera olut. Sen maku on hyvin monipuolinen ja aromiltaan muun muassa tamminen, vaniljainen, romminen, paahtomaltainen, tumma suklainen sekä tumma hedelmäinen.

Tuoksu: Sen tuoksu on puolestaan tervainen, suolainen ja makea. Se vastaa hyvin pitkälti makuaan, mutta tuo esiin myös hunajaista ja tumma sokerista vivahteikkuutta.

Ulkonäkö ja koostumus: Se on täyteläinen olut, jonka suutuntuma on matalahiilihappoinen sekä miellyttävän öljymäinen. Väriltään se on yönmusta ja vaahtokukaltaan tuuhea ja kermainen.

Loppukommentit: Taara Avita! olut on on saanut nimensä eestiläisen sotalaulun mukaan. Sitä on ikäännytetty rommitynnereissä Martiniquen saarella 6 kuukauden ajan, mikä antaa oluelle sen runsaan ja täyteläisen maun. Cellar Series jatkaa Põhjala Pruulikodan laadukkaiden ja hyvien oluiden sarjaa ja takaa varmasti juojalleen nautinnollisen juoma kokemuksen.

Arvio: 87/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti