12.12.2016

Gentse Gruut Inferno

Gentse Gruut Inferno

Panimo: Gentse Stadsbrouwerij
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Belgityylinen vahva ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 9,0 %

Tarjoilulämpötila: 8-9 °C

Maku: Gruut Inferno on makea olut, jossa alkoholin maku on onnistuttu piilottamaan erinomaisesti. Sen leipämäisen maltaisen ja hiivamaisen aromin lisäksi oluessa maistuu mausteinen ja tuoreen hedelmäinen vivahteikkuus sekä hento sitruksisuus. Jälkimaku on kuiva ja melko pitkäkestoinen.

Tuoksu: Oluen tuoksu maltainen ja makea sekä mausteinen ja hiivamainen. Myös siinä esiintyy tuoreen hedelmäistä ja hivenen sitruksista aromikkuutta.


Ulkonäkö ja koostumus: Tämän täyteläisen oluen suutuntuma on keskihiilihappoinen sekä kermamainen. Sen runko on kirkas ja kullanvärinen sekä vaahtokukka erittäin tuuhea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Gentse Stadsbrouwerij on vuonna 2009 perustettu olutpanimo. Se sijaitsee Grote Huidevettershoekissä, Ghentissä (Belgiassa). Heidän erikoisuuksiaan ovat ilman humalaa valmistetut oluet, joita heillä on 4 kappaletta tuoteportfoliossaan. Gruut Infernon päädyin ostamaan jo pelkästään hienon etiketin ja kutsuvan nimen perusteella. Muutoin se ei aivan vastannut odotuksiani, mutta oli kuitenkin kokeilemisen arvoinen olut.

Arvio: 68/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti