7.12.2016

Rodenbach Grand Cru

Rodenbach Grand Cru

Panimo: Brouwerij Rodenbach (Palm)
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Sour/Wild Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,0 %

Kantavierre: 14 °P
Katkeroaineet: 8 EBU
Väri: 70 EBC

Maku: Rodenbach Grand Cru on hapan ja makea olut. Sen marjainen ja tumma hedelmäinen maku sekä tammimaisuus tekevät siitä hieman viinimäisen oluen. Sen mausta selkeästi erottuva hiivamainen mausteisuus muistuttaa kuitenkin nopeasti, että kyseessä on sittenkin hyvin erityislaatuinen hapan ale.




Tuoksu: Tuoksultaan olut on hieman etikkainen sekä viinimäinen. Siinä esiintyy tammimaista ja marjaista aromikkuutta sekä tumma hedelmäistä ja hiivaista vivahteikkuutta.

Ulkonäkö ja koostumus: Se on koostumukseltaan keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä öljymäinen. Sen runko on kastanjanruskea ja samea sekä vaahtokukka vaalea ja hieman kermainen.

Loppukommentit: Rodenbach Grand Cru on varmasti yksiä parhaita oman tyylilajinsa oluita. Se on valmistettu sekoittamalla 1/3 osa nuorta olutta 2/3 osaan vanhaa olutta, jota on kypsytetty isoissa tammi sammioissa. Sitä voi hyvillä mielin kutsua todelliseksi taidonnäytteeksi ja ammattitaidon huipentumaksi. Se on belgialainen olutklassikko, jota suosittelen lämpimästi kaikille oluen ystäville.

Arvio: 86/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti