13.12.2016

Leffe Royale

Leffe Royale (Whitbread Golding)

Panimo: InBev Belgium
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Belgityylinen vahva ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 7,5 %

Tarjoilulämpötila: 8 °C

Maku: Leffe Royale on makean karamellinen ja leipämäisen maltainen olut, jonka makua hallitsee mausteinen ja hiivainen aromikkuus sekä runsas hedelmäisyys. Jälkimaku on kuiva ja alkoholi lämmittää mukavasti.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hyvin humalapainotteinen ja makea. Siinä mausteisuus ja hiivamaisuus näyttelevät pääosaa samalla kun muut aromit tasapainottavat kokonaisuutta.


Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä siirappimainen. Sen meripihkan väristä ja kirkasta runkoa päällystää vaalea sekä pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Leffe oluiden tarina alkoi vuonna 1152 Notre-Dame de Leffen luostarista. Oluenvalmistuksen he aloittivat vuonna 1240 ja se on jatkunut tähän päivään asti värikkäiden ja moninaisten vaiheiden saattelemana. Leffe-tuotemerkin omistaa nykyisin panimojätti AB-InBev, joka valmistaa kyseisiä oluita niiden alkuperäisten reseptien mukaisesti. Panimo mainostaa Leffe Royalea panimomestarien taidonnäytteenä, mutta ainakin itse pidän huomattavasti enemmän Blonde tai Brune -versioista.

Arvio: 69/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti