26.10.2017

Hartwall Hopventure British IPA

Hartwall Hopventure British IPA

Panimo: Hartwall (Royal Unibrew)
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Aromatisoitu olut
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,6 %

Kantavierre: 10,9 °P
Katkeroaineet: 27 EBU
Väri: 16 EBC

Maku: Hopventure British IPA on makean maltainen, yrttisen mausteinen ja melko miedosti humaloitu olut. Siinä maistuu myös hedelmäinen/marjainen vivahteikkuus sekä kukkamaisuus, joka on aikaansaatu olueen lisätyllä ruusunmarjamehulla.

Tuoksu: Oluen tuoksu myötäilee pitkälti makuaan, ollen lähinnä makea, mausteinen ja kukkamainen.


Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on melko kevyt ja suutuntuma muutoin matalahiilihappoinen sekä perin vetinen. Runko on meripihkanvärinen ja kirkas sekä vaahtokukka kuohkea ja samettinen.

Loppukommentit: Hopventure British IPA on Hartwallin valikoimiin kuuluva olut, joka on valmistettu Tanskassa Albani -nimisellä panimolla. Se ei ole nimestään huolimatta perinteinen British IPA vaan tyylilajiltaan aromatisoitu olut, joka on maustettu ruusunmarjamehulla ja rosmariinilla. Sen hyvin erikoinen maku oli aivan liian dominoiva ja peitti liiaksi alleen muut aromit. Itse pidän suuresti eksotiikasta ja erikoisista kombinaatioista, mutta nekään eivät aina tuota haluttua tulosta (kuten tässä tapauksessa). Tämän vuoksi en pysty antamaan tälle oluelle kovin korkeita pisteitä.

Arvio: 52/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti