29.10.2017

OlutExpo 2017 Helsinki


Tämänvuotinen OlutExpo Helsingin Kaapelitehtaalla oli itselleni positiivinen yllätys. Siellä oli mukana lukuisia tunnettuja panimoita niin ulkomailta kuin Suomesta. Olutvalikoima oli kattava ja myös vahvempia tislaamotuotteita oli ilahduttava määrä tarjolla. Ruokapuoli oli laajentunut entisestään eikä ohjelmaakaan oltu unohdettu. Vierailijat tuntuivat olevan tyytyväisiä tarjontaan ja järjestelyt toimivat moitteettomasti. Ainakin omasta puolestani voin sanoa olleeni kaikkeen erittäin tyytyväinen.


Itseäni messuilla kiinnostivat erityisesti Brooklyn Breweryn, Firestone Walkerin, Cool Head Brew:n ja Maku Brewingin tuotteet. Tarjolla oli ilahduttava määrä hieman erikoisempia oluita, kuten Ohranan ja Hiisin Bun Intended "korvapuustiolut", Maku Brewingin Deep-fried Mars Bar Ale, Borg Brugghúsin Sheep Shit Smoked RIS ja tietysti Cool Head Brew:n Suomen vahvimmaksi olueksi mainostettu 20 % Ice Ice NEIPA. 


Eniten aikaa vietin kuitenkin Brooklyn Breweryn osastolla, jossa pääsin keskustelemaan todella pitkän tovin panimon Beer Education & Community Ambassadorin Gabe Barryn kanssa. Pääsin maistamaan hänen opastuksellaan panimon viittä mielenkiintoista olutta ja keskustelemaan yleisesti olutmieltymyksistämme. Hänen lisäkseen hienosta vastaanotosta ja palvelusta haluan kiittää koko osaston ammattitaitoista henkilökuntaa.


Lauantain aikana maistoin OlutExpossa 22 eri olutta, joista ehkä kaikkein mieleenpanuvimman muiston minulle jätti Firestone Walkerin Stickee Monkey Vintage 2017 (kisa oli kuitenkin erittäin tiukka). Suurin osa maistamistani oluista oli erittäin laadukkaita ja se vain osoittaa, että jatkuvasti koventuva kilpailu markkinoilla pakottaa panimot entistä innovatiivisempaan ja nopeampaan tuotekehitykseen ja yhteistyöhön erilaisten kansallisten- ja kansainvälisten panimoiden kanssa.

Messuilla olisi ollut lukuisia muitakin kiinnostavia oluita, joita kaikkia olisin halunnut maistamaan, mutta tällä kertaa päädyin seuraaviin valintoihin. Nämä alla listatut olut tulen esittelemään blogissani yksi kerrallaan tututtuun tapaan seuraavan kolmen viikon aikana:

Ohrana / Hiisi Bun Intended India Porter 6,0 %
Maku / Alchemy Deep-fried Mars Bar 5,7 %
Borg Brugghús Surtur Nr. 30 9,0 %
Cool Head Brew Ice Ice NEIPA 20 %
Brooklyn Bel Air Sour 5,7 %
Brooklyn Kiwi's Playhouse 8,1 %
Brooklyn Bedivere Ghost Bottle 10,0 %
Brooklyn Cloaking Device BA 10,5 %
Brooklyn Quintaceratops BA 10,9 %
Firestone Walker Stickee Monkey Vintage 2017 12,5 %
Firestone Walker Parabola Vintage 2017 14,5 %
Firestone Walker DBA 5,0 %
Firestone Walker Pale 31 4,9 %
Fat Lizard Jesus Lizard 5,9 %
Fat Lizard Blacktop Porter 6,3 %
Maku Brewing Matryoshka Black IPA 6,5 %
Moose on the Loose Wild Saison 6,5 %
Thornbridge Tonttu Red Ale 6,0 %
Thornbridge Tart (Passionfruit and Blueberry) 6,0 %
Cool Head Brew Over the Galaxies NEIPA 7,0 %
Tanker Orient Express Baltic Porter 10,5 %
Tanker Abstraction Pale Ale 5,5 %

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti