31.10.2017

Maku / Alechemy Deep-fried Mars Bar

Maku / Alechemy Deep-fried Mars Bar

Panimo: Maku Brewing / Alechemy Brewing
Alkuperämaa: Suomi / Skotlanti

Tyyli: Porter
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,7 %

Maltaat: Pale Ale, Special W, Caramel Wheat, Caramel, Chocolate
Humalat: Magnum

Maku: Deep-fried Mars Bar on kevyesti laktoosinen, hieman suolainen ja jonkin verran paahteinen olut. Sen muutoin runsaan maitosuklaisessa ja makean karamellisessa aromissa esiintyy myös herkullista pähkinäisyyttä.

Tuoksu: Oluen tuoksu on makuaan paahteisempi ja samalla vähemmän makea.

Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma matalahiilihappoinen sekä lievästi vetinen. Rungonltaan se on mustanruskea ja samea sekä sitä koristava vaahtokukka kovin niukka ja nopeasti katoava.

Loppukommentit: Deep-fried Mars Bar on Maku Brewingin ja Alechemy Brewingin yhteistyössä valmistama olut. Sen tarina alkoi siitä, kun Maku Brewing kävi vierailulla Skotlannissa. He veivät tuliaisiksi Skotlantiin koivuvihtoja ja saivat tilalle uppopaistettuja Mars-patukoita. Tämä skottien perinnejälkiruoka sopikin oivallisesti osaksi olutinnovointia ja niipä syntyikin nyt esittelyssä oleva erikoisolut. Maku Brewing ilmoittaa oluen tuotetiedoissa maustaneensa olutta edellä mainittujen ainesosien lisäksi myös kaakao nibseillä, suolalla ja laktoosilla. Omasta puolesta voin sanoa pitäneeni tästä erikoisen aromin omaavasta oluesta ja toivonkin pääseväni maistamaan sitä uudelleen vielä tulevaisuudessa.

Arvio: 83/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti