29.10.2017

Laitilan Kukko Helles

Laitilan Kukko Helles

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Dortmunder/Helles
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,7 %

Kantavierre: 11,5 °P
Katkeroaineet: 26 EBU
Väri: 9 EBC

Maltaat: Pilsner, Caramel Pale
Humalat: Magnum, Perle

Maku: Laitilan Kukko Helles on aromiltaan ennen kaikkea makea (hunajainen), viljainen ja hedelmäinen, mutta samalla myös jonkin verran yrttinen, ruohomainen ja sitruksinen. Sen humalointi on noin keskiasteista ja jälkimaku yllättävän katkera.


Tuoksu: Tuoksultaan olut on raikas ja vaivaton. Sen aromi on pääasiallisesti makea ja ruohomainen, mutta tuo esiin myös yrttimäisiä ja viljaisia nyansseja.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma matalahiilihappoinen sekä hieman vetinen. Sen runko on kullanvärinen ja läpikuultava sekä sitä koristava vaahtokukka runsas ja samettinen.

Loppukommentit: Laitilan Kukko Hellekseen törmäsin ensimmäistä kertaa viime vuonna, kun sitä saapui kauppoihin PINT-mitoitetussa tölkissä. Olin lukenut siitä useita positiivisia kommentteja ja täytyihin sitä päästä maistamaan. Alkuun se vaikutti ihan mielenkiintoiselta tuttavuudelta, mutta loppua kohti alkoi jo hieman tökkiä. Yritystä siinä riitti, mutta omasta mielestäni lopputulos ei ollut liiemmin mairitteleva.

Arvio: 64/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti