28.4.2016

Appenzeller Quöllfrisch naturtrüb

Appenzeller Quöllfrisch naturtrüb

Panimo: Brauerei Locher AG
Alkuperämaa: Sveitsi

Tyyli: Kellerbier (Zwickel)
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,8 %

Maltaat: Pilsner
Humalat: Stammheim & Hallertau

Maku: Perusmaultaan olut on raikas ja hivenen makea. Siinä maistuu leipämäisen maltainen, tuoreen hedelmäinen ja hieman hiivainen aromi sekä ruohoinen humalointi. Olut on myös hivenen olkimainen, mausteinen sekä pirteän sitruksinen.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hyvin maltainen ja jyvämäinen sekä tuoreen ruohoinen ja hiivainen. Aromi on lisäksi hieman hedelmäinen (lähinnä sitrusmainen) sekä hennosti mausteinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Tämä hieman samea ja kullankeltainen olut on keskitäyteläinen. Sen suutuntuma on keskihiilihappoinen sekä kevyesti öljymäinen. Oluen runkoa päällystää vaalea ja pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Quöllfrisch naturtrüb on miellyttävän raikas ja helposti nautittava olut. Se on suodattamaton kellerbier jonka suutuntuma on sopivan täyteläinen ja koostumus muutenkin toimiva. Sen maku on hyvin runsasarominen ja monipuolinen ja se kannattaa nauttia mahdollisimman tuoreena. Se on jälleen yksi hyvä Appenzeller tuoteperheen olut joka kannattaa ostaa mukaan, jos siihen jossain törmää.

Arvio: 74/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti