22.4.2016

Kaiser Fasstyp

Kaiser Fasstyp

Panimo: Kaiser-Brauerei Geislingen
Alkuperämaa: Itävalta

Tyyli: Märzen (Oktoberfest)
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,0 %

Kantavierre: 11.6 °P

Maku: Maultaan olut on jyvämäisen maltainen sekä makean karamellimainen. Siinä maistuu lisäksi hieman leipämäinen ja miedosti hedelmäinen aromi. Myös humalointia mausta löytyy, mutta se on kovin mietoa.

Tuoksu: Tuoksultaan olut on runsaas maltainen, pehmeän leipämäinen sekä hyvin jyvämäinen. Sen aromi on myös tuoreen ruohoisesti humaloitu sekä hivenen karamellimainen.



Ulkonäkö ja koostumus: Oluella on kevyesti hiilihappoinen ja hieman metallinen suutuntuma. Väriltään se on kullankeltainen ja hyvin kirkas. Sen vaahtokukka on hyvin kevyt ja pitsimäinen. Lisäksi olut on keskitäyteläinen.

Loppukommentit: Kaiser Fasstyp on kohtalainen perusolut. Sen maku ei ole mitenkään kovin erikoinen, mutta se on kuitenkin sopivan pehmeä ja kokonaisuutena kelvollinen. Se on helposti nauttiva ja suutuntumaltaan on melko kevyt ja vetinen olut. Sen aromi on hyvin perinteinen märzen- tyyliselle oluelle eli siis vuolaasti maltainen ja keskiverrosti humaloitu. Janojuomaksi se sopii aika hyvin, mutta valitettavasti sen suurempaan nautintoa siitä tuskin saa aikaiseksi.

Arvio: 55/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti