2.4.2016

Edelweiss Hofbräu Weizenbier

Edelweiss Hofbräu Weizenbier (Weissbier)

Panimo: Hofbräu Kaltenhausen
Alkuperämaa: Itävalta

Tyyli: Hefeweizen
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,5 %

Kantavierre: 11,8 °P

Maku: Edelweiss Weizenbier on vahvasti vehnän ja banaanin makuinen olut. Se on hyvin mausteinen (lähinnä korianterinen), hiivamainen sekä hivenen sitruksinen. Siitä löytyy myös hedelmäisiä ja jyvämäisiä nyansseja.

Tuoksu: Tuoksu on puolestaan hyvin monipuolinen ja vahva-arominen. Sitä hallitsevat banaaninen hedelmäisyys sekä vehnäinen viljaisuus. Se on myös voimakkaasti mausteinen (korianteria ja neilikkaa) ja sillä on pehmeä hiivainen aromi.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen meripihkan väristä runkoa kaunistaa pitsimäinen, vaalea vaahtokukka. Koostumus on samea ja suutuntuma on hieman öljymäinen sekä pirteän hiilihappoinen. Lisäksi olut on keskitäyteläinen.

Loppukommentit: Hofbräu Weizenbier on erittäin hyvä vehnäolut. Siitä löytyy kaikkea, mitä tyylikkäältä vehnäoluelta voi odottaa. Se on hyvin valmistettu, maukas ja sopivan täyteläinen. Itse pidän eniten hefeweizen- tyylisistä vehnäoluista ja tämä olut edustaa tyylilajiaan mallikkaasti. Voin suositella sitä lämpimästi kaikille vehnäoluen ystäville. Mainittakkoon vielä, että Edelweiss Weizenbier on käsittääkseni eniten myyty hefeweizen- tyylinen olut koko Itävallassa.

Arvio: 77/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti