9.4.2016

Edelweiss Dunkel Weizenbier

Edelweiss Dunkel Weizenbier

Panimo: Hofbräu Kaltenhausen
Alkuperämaa: Itävalta

Tyyli: Vehnäolut (Dunkelweizen)
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,3 %

Kantavierre: 12,3 °P

Maku: Dunkel Weizenbierin maku on erittäin monipuolinen ja vivahteikas. Ensinnäkin se on hyvin mausteinen (lähinnä kanelia ja neilikkaa), vehnämaltainen ja pehmeän hedelmäinen (käytännössä banaaninen). Lisäksi se on makean karamellimainen, sopivasti humaloitu sekä siinä on vaniljaisia vivahteita.

Tuoksu: Tuoksu on hyvin aromaattinen. Siitä löytyy banaanista hedelmäisyyttä, makeaa karamellisuutta ja hivenen sitruunaa. Se on hieman leipämäinen ja erittäin mausteinen sekä hiivainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Ulkonäöltään olut on hyvin samea ja tumma. Väriltään se on kuparinruskea ja sitä päällystää ohut ja vaalea vaahtokukka. Se on keskitäyteläinen ja sillä on kevyesti hiilihappoinen ja kermainen suutuntuma.

Loppukommentit: Edelweiss Dunkel on erinomainen tumma vehnäolut. Se jatkaa panimonsa oivien oluiden sarjaa. Oluena se on erittäin aromikas ja mainiosti toimiva kokonaisuus. Se ei ole kevyin mahdollinen olut, mutta se ei olekaan sen tarkoitus. Sen tarkoitus on olla mahdollisimman nautinnollinen ja täyteläinen olut joka takaa äärimmäisen hyvän makunautinnon. Itse en ole suuri vehnäoluiden ystävä (enää), mutta välillä niiden joukosta löytyy tämänkaltaisia miellyttäviä yllätyksiä.

Arvio: 79/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti