25.4.2016

Rothaus Pils Tannenzäpfle

Rothaus Pils Tannenzäpfle

Panimo: Badische Staatsbrauerei Rothaus
Alkuperämaa: Saksa

Tyyli: Pilsener
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,1 %

Kantavierre: 12.4 °P
IBU-arvo: 32

Maku: Rothaus Tannenzäpfle on yrttisesti ja ruohomaisesti humaloitu olut, jolla on leipämäisen maltainen ja vehnäinen aromi. Siinä maistuu lisäksi kevyen hedelmäinen (lähinnä sitrusmainen) maku sekä kevyt heinäisyys. 

Tuoksu: Tuoksultaan olut on hyvin maltainen ja jyvämäinen sekä runsaan ruohoinen ja yrttinen. Sen aromi on lisäksi sitrusmaisen hedelmäinen sekä erittäin kuiva ja heinämäinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja sen suutuntuma on matalahiilihappoinen ja hieman öljymäinen. Väriltään se on vaaleankeltainen ja sen runkoa päällystää vaalea sekä hieman kermainen vaahtokukka.

Loppukommentit: Tannenzäpfle Pils on hyvä esimerkki perinteisestä ja puhtaasta saksalaistyylisestä pilsener oluesta. Se on kohtalaisen maukas ja melko täyteläinen olut, jonka suutuntuma jättää hieman toivomisen varaa. Se on sopivasti humaloitu ja miellyttävän katkera, mutta kokonaisuutena kuitenkin hieman tylsä ja yksitoikkoinen. Tästä syystä en voi antaa kovin korkeita pisteitä tälle muuten hyvin valmistetulle oluelle.

Arvio: 67/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti