16.4.2016

Fohrenburger Dunkles

Fohrenburger Dunkles

Panimo: Brauerei Fohrenburg GmbH & Co KG
Alkuperämaa: Itävalta

Tyyli: Dunkel (Tumma Lager)
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,5 %

Kantavierre: 12,7 °P

Maku: Fohrenburger Dunkles on paahdetun maltainen, melko mausteinen sekä makean toffeinen olut. Siinä maistuu myös tumman hedelmäinen ja hivenen suklainen aromi.

Tuoksu: Tuoksultaan olut on hyvin makea ja mausteinen. Siinä on havaittavissa paahdettua maltaisuutta ja jyvämäisyyttä sekä toffeista ja karamellimaista aromikkuutta.



Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen. Sen suutuntuma on hieman kermainen ja keskihiilihappoinen. Väriltään se on punaruskea ja sitä koristaa tuuhea ja beigemäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Fohrenburger Dunklesin pääsin nautiskelemaan panimovierailun jälkeen panimon omassa Brauerei Stubassa. Olut nautittiin tietysti heidän omasta lasistaan ja vielä sopivan lämpöisenä. Olut oli aivan tuoretta ja melko hyvää. Siinä yhdistyivät mielenkiintoisesti hieman paahteinen ja makea aromi joka sopi oluella varsin hyvin.

Fohrenburger eli yksisarvinen on perustettu jo vuonna 1881 ja se on saavuttanut kunnioitettavan 135-vuoden iän. Heidän panimonsa sijaitsee kauniissa alppimaisemissa Bludenzin kylässä Itävallassa. Panimolla voi tehdä vierailuja 7,50 € (per henkilö) korvausta vastaan jolla pääsee maistamaan minkä tahansa heidän oluistaan ja saa vielä muistoksi mukaan minituopin. Hanoissa on tarjolla useita heidän oluitaan ja palvelu oli mitä mainiointa. Lisäksi Stuban yhteydessä sijaitsee heidän oma olutmuseonsa sekä pieni ja viehättävä matkamuistomyymälä. Suosittelen käymään vierailulla jos liikutte Itävallassa.

Arvio: 62/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti