26.4.2016

Schützengarten St. Galler Klosterbräu

Schützengarten St. Galler Klosterbräu

Panimo: Brauerei Schützengarten
Alkuperämaa: Sveitsi

Tyyli: Kellerbier (Zwickel)
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,2 %

Maku: Maultaan St. Galler Klosterbräu on makean karamellimainen, pehmeän maltainen sekä tuoreen hedelmäinen. Siinä maistuu raikkaan sitruksinen aromi sekä kevyesti yrttinen ja ruohoinen humalointi. Sen makua voi kuvailla lisäksi hieman jyvämäiseksi ja leipäiseksi.

Tuoksu: Tuoksultaan olut on makean maltainen, runsaan hedelmäinen (lähinnä sitrusmainen) sekä sangen hiivainen. Aromiin vivahteikkuutta tuo lisäksi ruohomainen ja yrttinen humalointi.


Ulkonäkö ja koostumus: Suutuntumaltaan tämä keskitäyteläinen olut on öljymäinen sekä kevyesti hiilihappoinen. Sen meripihkan väristä runkoa koristaa hyvin runsas ja pehmeä vaahtokukka.

Loppukommentit: St. Galler Klosterbräu on hyvin poikkeava ja perinteistä aromikkaampi kellerbier. Sen maku on tavallista monipuolisempi ja runsaampi sekä omalla tavallaan raikkaampi. Myös hiivaisuutta siitä uupuu, mutta tässä tapauksessa se on ainoastaan positiivinen ongelma. Kokonaisuutena olut on erittäin onnistunut ja muutenkin melko mielenkiintoinen. Pieniä puuttuita siitä kuitenkin löytyy ja siksi en voi antaa sille aivan huippuarvosanaa.

Arvio: 73/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti