30.4.2016

Feldschlösschen Original

Feldschlösschen Original

Panimo: Feldschlösschen (Carlsberg)
Alkuperämaa: Sveitsi

Tyyli: Pils (Pale Lager)
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,8 %

Maku: Maultaan olut on maltainen ja jyvämäinen sekä makean karamellimainen. Siinä maistuu lisäksi hivenen yrttinen ja leipäinen aromi sekä ruohoinen humalointi. Oluella on myös miedosti katkera jälkimaku.

Tuoksu: Tuoksultaan olut on leipämäisen maltainen sekä hyvin ruohoinen ja heinäinen. Sen aromi on lisäksi hieman jyvämäinen ja pirteän sitruksinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on melko kevyt ja hieman vetinen. Sen suutuntuma on keskihiilihappoinen sekä lievästi metallinen. Rungoltaan olut on kirkkaankeltainen ja läpinäkyvä sekä sen vaahtokukka on tuuhea ja hivenen kermainen.

Loppukommentit: Feldschlösschen Original on keskiverto olut. Sen tasapaksu kokonaisuus on melko yllätyksetön ja samalla myös hieman tylsä. Maultaan se on kohtalainen, mutta sen hyvin erikoinen suutuntuma tekee siitä hiukan epämiellyttävän. Humalointi on jokseenkin niukkaa ja oluttyylille tuttu katkeruus lähes olematonta. Odotuksiini nähdes se oli pienoinen pettymys. 

Feldschlösschenin panimo on perustettu vuonna 1876. Sen pääpaikka sijaitsee Rheinfeldenin kaupungissa Sveitsissä. Feldschlösschen on ollut Sveitsin johtava olutmerkki jo yli 100 vuoden ajan. Heillä on tällä hetkellä valikoimissaan 12 eri olutta ja 1300 työntekijää ympäri Sveitsiä. Vuodessa heidän tuotantokapasiteettinsa on noin 340 miljonaa litraa. Myös olutkirjallisuudessa heidän päätuotteensa on ollut hyvin edustettuna.

Arvio: 59/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti