24.4.2016

Monsteiner Mungga Bier

Monsteiner Mungga Bier

Panimo: Biervision Monstein AG
Alkuperämaa: Sveitsi

Tyyli: Golden Ale/Blond Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 3,5 %

Tarjoilulämpötila: 9°C

Maku: Perusmaultaan Monsteiner Mungga on karvas sekä ruohoisesti ja yrttimäisesti humaloitu. Siinä maistuu lisäksi leipäisen maltainen sekä pehmeän jyvämäinen aromi. Maku on myös hieman makea ja karamellimainen.

Tuoksu: Oluen tuoksu on puolestaan hyvin hiivainen sekä makea. Sitä voisi luonnehtia hunajaiseksi, karamellimaltaiseksi sekä kevyesti yrttiseksi. Se on myös hivenen hedelmäinen (lähinnä sitrusmainen) sekä karkean jyvämäinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on hyvin kevyt, suodattamaton sekä fermentoitu. Suutuntumaltaan se on hieman vetinen ja voimakkaasti hiilihappoinen. Sen koostumus on samea ja väritys tummankeltainen. Vaahtokukka on erittäin runsas ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Monsteiner Mungga Bier on luomuolutta parhaimmillaan. Se on valmistettu puhtaista raaka-aineista, ilman lisäaineita sekä sen valmistuksessa ei ole käytetty lainkaan kemiallisesti syntetisoituja torjunta-aineita tai lannoitteita. Tästä syystä se on saanut Biosuisse luomumerkinnän ja maistuu äärimmäisen hyvältä. Suosittelen lämpimästi.

Arvio: 85/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti