8.4.2016

Stiegl Goldbräu

Stiegl Goldbräu

Panimo: Stiegl Brauerei
Alkuperämaa: Itävalta

Tyyli: Premium Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,9 %

Kantavierre: 12 °P
Tarjoilulämpötila: 6-8 °C

Maku: Stiegl Goldbräu on hyvin selkeäarominen ja pehmeä olut. Maultaan se on karamellimaltainen, leipämäinen ja kevyesti hedelmäinen. Aromiltaan se on lisäksi hennosti sitruksinen sekä ruohoinen ja heinämäinen.

Tuoksu: Tuoksu on leipämäisen maltainen ja jyvämäinen. Se on myös makean hunajainen sekä tuoreen ruohoinen ja kukkamainen. Lisäksi siinä on havaittavissa hentoa heinämäisyyttä.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on täyteläinen ja sillä on keskihiilihappoinen sekä hieman öljymäinen suutuntuma. Väriltään se on kirkkaankeltainen ja sitä koristaa tuuhea sekä pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Stiegl Goldbräuta voisi kuvailla tyylikkääksi ja sopivan maukkaaksi lager-olueksi. Se on vanhoja perinteitä kunnioittaen valmistettu puhdasarominen olut. Suutuntumaltaan se on miellyttävä ja rakenteellisesti toimiva. Omaan makuuni melko sopiva ja kohtalaisen nautinnollinen. Ei hullumpi olut.

Stieglin panimo on ollut yksityisomistuksessa aina vuodesta 1492, jolloin ensimmäiset tunnetut dokumentit sen toiminnasta ovat peräisin. Se on Itävallan suurin yksityisomisteinen panimo joka tunnetaan hyvin täyteläisistä oluistaan ja perinteisistä valmistusmenetelmistään, joissa käytetään ainoastaan humalaa, hiivaa, vettä ja maltaita. Heidän filosofiansa mukaista on myös se, että kaikkien oluiden kantavierre tulee olla aina 12°.

Arvio: 68/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti