27.4.2016

Сибирская Корона Амурский нрав

Сибирская Корона Амурский нрав
Siberian Crown "Amurin luonne"

Panimo: JSC "SUN InBev" (Anheuser-Busch)
Alkuperämaa: Venäjä

Tyyli: Amber Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,5 %

Kantavierre: 12,5 °P
IBU-arvo: 18

Maku: Maultaan olut on runsaan rukiinen sekä makean karamellimainen ja toffeinen. Oluessa maistuu lisäksi kevyen paahteinen maltaisuus sekä hento tumma hedelmäisyys. Olut on myös miedosti katkera sekä lievästi mausteinen.

Tuoksu: Tuoksultaan olut on erittäin makea sekä rukiinen ja vastaa hyvin pitkälti oluen makua. Aromista voi erottaa lisäksi haalean ja varsin miedon humaloinnin.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen, mutta samalla kuitenkin hieman vetinen sekä kevyesti hiilihappoinen. Rungoltaan se on rubiininpunainen ja lähes vaahdoton. Se hyvin niukka ja vaalea vaahtokukka joka oluelle muodostuu, on rakenteeltaan pitsimäinen.

Loppukommentit: "Amurin luonne" on oivallinen ruis ale. Se on venäläisten uutuusoluiden kärkikastia ja aivan ansaitusti. Sen on erittäin maukas ja samalla kuitenkin sopivan yksinkertainen kokonaisuus. Sen vahvan rukiinen maku on onnistuttu tasapainottamaan tyylikkäästi sopivalla makeudella. Se on lisäksi melko kevyt ja helposti nautittava joten se sopii varmasti kaikentyyppisille oluenystäville.

Siberian Crown kertoo pullon takaosan etiketissään seuraavasti: "Kun pullon aukaisee, voi sieltä kuulua amurintiikerin murahdus". Tämä hauska väite toi välittömästi hymyn kasvoilleni.

Olutta valmistavalla JSC "SUN InBevillä" on ollut johtava asema Venäjän olutmarkkinoilla jo viimeiset 15 vuotta. Heillä on valtavan suuri tuoterepertuaari ja he valmistavat monia todella tunnettuja ja hyviä oluita. Heidän tunnettuudestaan hyvä esimerkki on David Duchovnyn tähdittämä panimon oma mainosvideo: https://www.youtube.com/watch?v=H5tMYyopMf8

Arvio: 81/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti