3.4.2016

Frastanzer Gold Spezial

Frastanzer Gold Spezial

Panimo: Brauerei Frastanz reg. Gen.m.b.H.
Alkuperämaa: Itävalta

Tyyli: Dortmunder/Helles
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,5 %

Kantavierre: 12,6 °P

Erityispiirre: Olut on valmistettu avoimissa käymistankeissa suljettujen sijaan, jossa se saa runsaasti ilmaa. Lisäksi käyminen on hitaampaa ja se toteutetaan teollista tuotantoa matalammissa lämpötiloissa.

Maku: Maultaan olut on hieman makea, viljamainen ja jyvämäisen maltainen. Siinä maistuu myös kevyt yrttisyys. Olut on lisäksi keskiverrosti humaloitu ja sillä on katkera jälkimaku.


Tuoksu: Tuoksultaan olut on hyvin jyvämäinen ja maltainen sekä kuivan heinämäinen. Aromista työntyy esille myös sitrusmainen ja ruohoinen humalointi.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen. Sillä on hieman vetinen ja kevyesti hiilihappoinen suutuntuma. Runko on läpinäkyvä ja kirkas. Väritys on kullankeltainen ja vaahtokukka on hyvin niukka ja vaalea.

Loppukommentit: Frastanzer Gold Spezial on hieman keskivertoa parempi olut. Sen tavallisesta poikkeava valmistustapa ja käymisprosessi tekevät siitä mielenkiintoisen. Oluen maku ja aromit ovat hyvin tasapainossa ja se on helposti nautittava ja mukavan kevyt. Tästä huolimatta siitä ei aivan huippuolueksi kuitenkaan ole. Makumaailmasta ei valitettavasti löydy mitään tavallisesta poikkeavaa ja juuri se tekee tästä muuten hyvin valmistetusta oluesta hieman tylsän.

Arvio: 58/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti