29.10.2016

Хамовники Баварское (Hamovniki Pshenichnoe)

Hamovniki Pshenichnoe

Panimo: Moskovskaya Pivovarennaya Kompaniya
Alkuperämaa: Venäjä

Tyyli: Hefeweizen
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,8 %

Kantavierre: 12 °P

Maltaat: Vehnämallas, Ohramallas, Karamellimallas.

Maku: Hamovniki Pshenichnoe on pelkistetty, mutta tyylikäs vehnäolut. Sen makua hallitsee vehnäinen ja makean toffeinen aromi, jota tukee tuoreen hedelmäinen ja neilikkaisen mausteinen vivahteikkuus.

Tuoksu: Tuoksultaan olut on makea, mausteinen ja hiivamainen. Sen kokonaisuudesta miellyttävämmän tekee vehnäinen ja hedelmäinen aromikkuus.


Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä pehmeän kermainen. Väriltään se on lähes samean kuparinen ja vaahtokukaltaan vaalea sekä miellyttävän samettinen.

Loppukommentit: Hamovniki Pshenichnoe on tyylikäs vehnäolut, josta pidin erityisen paljon. Sen aromi oli tavallisesta poikkeava ja sillä se erottautui edukseen lukuisien vehnäoluiden joukosta. Selkeys ja yksinkertaisuus eivät aina ole huonoja asioita ja tämä olut oli hyvä esimerkki siitä. Se kruunasi hienosti kolmen moskovalais oluen esittelykierroksen, ollen niistä selkeästi paras. Tätä olutta voi suositella kaikille vehnäoluen ystäville, jotka haluat jotain hieman tavallisesti poikkeavaa.

Erityiskiitokset tästä ja kahdesta aiemmasta Hamovniki oluesta Niklakselle ja UNiPAC Oy:lle.

Arvio: 77/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti