30.10.2016

König Beer (Unkari)

König Beer

Panimo: Pécsi Sörfőzde (Ottakringer)
Alkuperämaa: Unkari

Tyyli: Pale Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,0 %

Kantavierre: 7 °P

Maku: König Beer on jälkimaultaan kuiva ja melko katkera olut. Siinä maistuu leipämäisen maltainen ja viljamainen aromi, joka tukeutuu makean karamelliseen ja ruohomaiseen kokonaisuuteen. Myös keitettyjen vihannesten kaltaista makua on havaittavissa. 

Tuoksu: Oluen tuoksu on makea, mutta muutoin hieman tylsä. Se on pääasiallisesti runsaan maltainen ja viljamainen, mutta siinä esiintyy myös ruohomaista sekä hivenen hedelmäistä aromikkuutta.


Ulkonäkö ja koostumus: Lager-tyyliseksi olueksi se on todella kevyt ja sen suutuntuma on muutenkin kovin vetinen ja keskihiilihappoinen. Väriltään se on kirkkaan kullankeltainen ja vaahtokukaltaan vaalea sekä pitsimäinen.

Loppukommentit: Unkarilainen König Beer on Pécsi Sörfőzde panimon valmistama olut. Se ei lukeudu kuuluisimpien unkarilaisten oluiden joukkoon ja sitä voikin parhaiten luonnehtia edulliseksi perusolueksi. Se, että törmäsin siihen reissullani, oli minulle suuri yllätys. Joka tapauksessa se oli uusi olut minulle ja siksi ostin sen. Sen suurempia riemunkiljahduksia se ei minussa aiheuttanut, mitä osasinkin odottaa jo pelkästään todella alhaisen hinnan perusteella. Pääasia oli kuitenkin päästä maistamaan jotain uutta ja tyrehdyttää janoni.

Arvio: 55/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti