31.10.2016

Nikšićko Pivo (Montenegro)

Nikšićko Pivo

Panimo: Trebjesa Brewery (MolsonCoors)
Alkuperämaa: Montenegro

Tyyli: Pale Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,0 %

Kantavierre: 11,4 °P

Maku: Nikšićko Pivo on raikas ja keskikatkera olut. Sen maku on hyvin makea (maltainen ja hunajainen), viljainen ja kevyesti hedelmäinen. Sen humalointi on keskiasteista ja se tuo makuun ruohomaista sekä hivenen sitruksista vivahteikkuutta.

Tuoksu: Oluen tuoksu on kevyt, mutta selkeä. Sen aromi on makunsa kaltaisesti makean maltainen ja hedelmäinen sekä kevyesti ruohomainen. Lisäksi hento sitruksisuus raikastuttaa ja tasapainottaa kokonaisuutta.

Ulkonäkö ja koostumus: Koostumukseltaan olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä hivenen öljymäinen. Sen läpinäkyvää ja kirkasta runkoa päällystää vaalea ja samettinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Trebjesa Brewery on jo vuonna 1896 perustettu panimo, joka siirtyi vuonna 2012 MolsonCoorsin omistukseen. Se on Montenegron ylivoimaisesti suurin ja tunnetuin panimo ja nyt esittelyssä oleva Nikšićko Pivo on maansa myydyin ja yleisin olut. Mainetta se on niittänyt myös muissa Ex-Jugoslavian maissa ja sitä löytyykin myynnistä hyvin ympäri Balkanin aluetta. Törmäsin siihen monessa paikassa ja vaikka se oli entuudestaan minulle tuttu, päätin maistaa sitä uudestaan. Vanhat muistikuvani siitä pitivät hyvin paikkansa ja olihan se pakko esitellä myös blogissani.

Arvio: 60/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti