16.10.2016

Karlovačko Pivo (Kroatia)

Karlovačko Pivo

Panimo: Heineken Hrvatska
Alkuperämaa: Kroatia

Tyyli: Pale Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,0 %

Kantavierre: 11.6 °P
Tarjoilulämpötila: 8-10°C

Maku: Karlovačko Pivo on melko makea ja hieman pistävä arominen olut. Sen maku on makean maltainen ja hunajainen, mutta samalla myös raikkaan sitruksinen sekä leipämäinen. Myös kevyesti hedelmäistä aromikkuutta on havaittavissa. Jälkimaku on puolestaan hieman karhea ja melko kuiva.

Tuoksu: Tuoreen ruohomainen ja heinäinen humalointi hallitsee oluen tuoksua. Makea maltaisuus ja runsas viljamaisuus tasapainottavat kokonaisaromia.

Ulkonäkö ja koostumus: Tämän keskitäyteläisen oluen suutuntuma on keskihiilihappoinen sekä hivenen metallinen. Sen kullankeltaista ja kirkasta runkoa päällystää vaalea sekä pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Karlovačkon panimo on perustettu jo vuonna 1854. Myös sillä, kuten monella muulla kroatilais panimolla on pitkät perinteet oluenvalmistuksesta. Nyt esittelyssä oleva versio on heidän päätuotteensa ja omituista kyllä, sen alkoholipitoisuutta on hilattu alaspäin jopa kolmeen otteeseen 5,4%  5,2 % 5,0 %. Moni paikallinen oli sitä mieltä, että että Karlovačko Pivo oli maultaan parempaa kuin Ožujsko Pivo ja tähän väitteeseen voin yhtyä. Molemmat ajavat asiansa, mutta täytyyhän toisen niistä olla parempaa ja tällä kertaa päädyin edellämainittuun ratkaisuun.

Arvio: 60/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti