26.10.2016

Nektar Pivo (Bosnia ja Hertsegovina)

Nektar Pivo

Panimo: Banjalučka Pivara
Alkuperämaa: Bosnia ja Hertsegovina

Tyyli: Pale Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,0 %

Kantavierre: 11,4 °P

Maku: Nektar Pivo on kuiva ja katkera olut. Siinä maistuu hieman yrttinen ja ruohomainen humalointi sekä makean hunajainen ja pehmeän maltainen aromikkuus. Myös miedosti hedelmäistä vivahteikkuutta on havaittavissa.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hivenen hapan, mutta selkeä. Sen maltainen ja ruohomainen pääaromi tukeutuu hyvin viljaiseen ja kevyesti hedelmäiseen sivuaromiin.


Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan matalahiilihappoinen sekä hivenen metallinen. Sen kullankeltaista ja läpinäkyvää runkoa koristaa vaalea ja samettinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Banjalučka Pivaran perustivat Marija Zvijezdasin luostarimunkit jo vuonna 1873. Sillä on pitkät perinteet oluen valmistuksesta, kuten monella muullakin alueen panimolla. Sen nykyinen vuosituotanto on 1 000 000 hehtolitraa olutta ja laitteistot todella nykyaikaisia. Nektar Pivoa myydään nykyisin useissa maissa ja sen suosio on ollut kasvussa. Se on kohtalaisen hyvää perusolutta, joka täyttää paikkansa hyvin erilaisten lager-tyylisten oluiden joukossa.

Arvio: 63/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti