18.10.2016

Pan Zlatni (Kroatia)

Pan Zlatni

Panimo: Carlsberg Croatia (Carlsberg Serbia)
Alkuperämaa: Kroatia

Tyyli: Pale Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,0 %

Kantavierre: 11,4 °P

Maku: Pan Zlatni on kevyesti paahteinen ja yllättävän makea olut. Siinä maistuu paahtomaltainen ja leipämäinen aromi yhdistettynä makean karamelliseen ja hedelmäiseen runkoon. Oluen jälkimaku on voimakkaan yrttimäinen ja päällekäyvä.

Tuoksu: Tuoksultaan olut on hyvin makunsa kaltainen, mutta kuitenkin enemmän viljainen ja paahdetun maltainen. Myös se on hyvin makea ja hedelmäinen sekä samalla yrttiseen mausteisuuteen painottuva.


Ulkonäkö ja koostumus: Koostumukseltaan olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä erittäin metallimainen. Sen appelsiinin väristä runkoa koristaa vaalea sekä pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Pan Zlatni oli toinen Pan-merkkinen olut, jonka join reissuni aikana. Lähtökohtaisesti se oli kiinnostavan tuntuinen luomus, jossa yritystä olisi vaikka muille jakaa. Sen lopputulos ei ollut kuitenkaan järisyttävän hyvä ja siitä jäi lähinnä pettynyt tai enemmänkin harmistunut olo. Se oli yksinkertaisesti liian makea ja liian yrttimäinen sekä aromiltaan epätasapainoinen olut. Paremmaksi sitä ei tehnyt myöskään sen liiallisen metallinen suutuntuma, joka lähinnä työnsi pois luoltaan. Näihin syihin vedoten 55 pistettä enempää en tohdi sille antaa.

Arvio: 55/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti